אפשר לומר באופן רשמי שבצק קרואסון מדופף השתלט על חיינו: בכל מקום צצות עוד ועוד קונדיטוריות ומאפיות חדשות עם ויטרינות מרהיבות, עמוסות בבצקים חמאתיים בכל וריאציה אפשרית - מעוגלים, מרובעים, מתוקים ומלוחים. זהו טרנד שמסרב לדעוך וכבר צבר קהל מעריצי אינסטגרם שמסתובבים ברחבי הארץ בחיפוש אחר החידוש המסעיר הבא.

סוד ההצלחה המסחררת טמון ככל הנראה בעובדה שהקונדיטוריות החדשות, שצצות כאן כמו פטריות אחרי הגשם, מציעות את הנחמה המושלמת עם קפה טוב בצד ותפריט קטן לישיבה במקום. זו אחלה אלטרנטיבה לארוחות בוקר שמחירן נושק למחיר עסקית צהריים ותחליף מושלם לבראנצ'ים שעולים היום לא פחות מארוחות ערב במסעדה. בכל קונדיטוריה-מאפייה-בייקרי-פטיסרי ימתינו לכם מגשי נירוסטה חמודים, שירות עצמי יעיל, מגוון גרסאות קפה, מיצים וספוטים מושלמים לתיעוד החוויה. הנה כמה מקומות ש(אולי) עדיין לא טעמתם ולא צילמתם:

קרואסון שקשוקה (צילום: אלונה להב, יחסי ציבור)
קרואסון שקשוקה|צילום: אלונה להב, יחסי ציבור
פטיסרי פריזאי בנהריה (צילום: אלונה להב, יחסי ציבור)
פטיסרי פריזאי בנהריה|צילום: אלונה להב, יחסי ציבור

אורלי סיטבון פטיסרי

המאפייה ובית הקפה של אורלי סיטבון אינו מקום חדש, אבל איכשהו הצליח לפעול מתחת לרדאר קצת יותר משנה באחד הספוטים הקסומים של נהריה. הוא ממוקם בשכונת רסקו הוותיקה בגן קסום עם עצי פרי המוסתר מן העין. בחוץ ניצבת פרגולה עם מקומות ישיבה, כך שאחרי שתופסים שולחן, עוברים לבחירה קשה מתוך 30 סוגים שונים של קינוחי פטיסרי ועוד כ-10 סוגים שונים של מאפים. המפורסם שבהם הוא קרואסון פבלובה עם קצפת, תותים, קרם פירות יער ושברי מרנג. יש גם קינוח סנט אונורה מיוחד עם 3 פחזניות מבצק עלים גרמני עטופות בקרמל מלוח ואקלר פבלובה.

לפני שפתחה את המקום, אורלי למדה בדן גורמה ובאסטלה, אצל השוקולטייר ניל ג'ון פוגל וגם לקחה קורסים בצרפת והיום היא מייצרת בצקי קרואסון ובריוש כרוך וגם מלמדת אפייה. למרות שהקינוחים והמאפים מפוארים ומרשימים, הסיבה האמיתית שחייבים להגיע לכאן הן ארוחות בוקר בתוך קרואסון כמו למשל קרוק מדאם בתוך קרואסון עם 3 סוגים של גבינות, ראגו פטריות ובצל מקורמל או קרואסון שלתוכו נשפכת שקשוקה תרד עם יין לבן וצ'ילי.

יצחק שדה 7, נהריה. כשר

לופין. עוגת פס מעולה (צילום: אוריאן סיטרוק ועדי אזולאי, יחסי ציבור)
לופין. עוגת פס מעולה|צילום: אוריאן סיטרוק ועדי אזולאי, יחסי ציבור
לופין. בצק קרואסון עם קצפת מסקרפונה ותותים טריים (צילום: אוריאן סיטרוק ועדי אזולאי, יחסי ציבור)
לופין. בצק קרואסון עם קצפת מסקרפונה ותותים טריים|צילום: אוריאן סיטרוק ועדי אזולאי, יחסי ציבור

Lupin

תום ביטי ואבי סבח פתחו את לופון כדי להביא את בשורת הפטיסרי לקריות. המקום נפתח רק לפני חודש ואם אתם מחפשים הגדרה, הוא שייך לגזרת הקונדיטוריות (ולא מאפיות) ויש ברחבה החיצונית שלו מספר מקומות ישיבה. הייחודיות כאן היא בבצק ממנו עשויים הקרואסונים: בצק מחמצת שעשוי מתערובת קמחים שכוללת קמח שיפון וקמח מלא.

מנות הדגל של ביטי הן שבלול זעתר ולאבנה ועוגת פס עם קצפת, מסקרפונה ונענע. אם אתם לא בקטע של מתוק כדאי שתטעמו פרעצל עם חמאת כמהין וסלט ביצים או שבלול מבצק קרואסון עם גרעיני דלעת ואגוזי מלך. בגזרת המתוקים מצטיינים קרואסון ג'נדויה מבצק קקאו, קרואסון עם שוקולד לבן ופטל, עוגת גבינה באסקית וטארט פטל לוז ושוקולד מריר. אל תפספסו כאן את הפס בצק קרואסון עם קצפת מסקרפונה, נענע, ריבת תות ותות טרי שטרם נתקלנו במשהו שדומה לו במקום אחר.

האירוס ,1 קריית ים. כשר

Sunflour bakery

הסאנפלאוור הוא הלהיט המדובר ביותר של חיפה, בין השאר הודות למיקום הלא שגרתי, הרחק מהאזורים ההומים והמוכרים, בשכונת בת גלים (שמתעוררת לחיים, כך אומרים). את המקום פתחו ינון אישרי ומאי מאוא שמילאו את הוויטרינה המרשימה עם יצירות מקוריות כמו דייניש גראטן, מאפה גרוייר ופסטו, קרואסון עם שוקולד לבן ושקדים, מאפה בוראסון ומשה בתיבה הכי יפה שראינו. וכן, גם כאן יש קרואסון עם זעתר ולאבנה שככל הנראה הולך להפוך לאחת המנות הכי מדוברות של 2023. אפשר לקנות במקום גם את הדברים המיוחדים שמכין דוד זרביב – שוקולטייר מוכר שמכין חטיפי שוקולד, מרשמלו וממתקי קונפיסרי נוספים. יש גם כריכים שאפשר לאכול במקום עם קפה מעולה כמו למשל כריך מורטדלה עם מוצרלה.

שדרות בת גלים 16, חיפה. לא כשר