צילום׃ יחסי ציבור
עוגיות שוקולד צ'יפ
מתכון קל וטעים מתוך הספר "רביבה וסיליה -המתוקים"
רביבה אפל | rest
| פורסם 14/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (65 מנות):
140 גרם קמח
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר
80 גרם סוכר חום
1/8 כפית תמצית וניל אמיתית
1 ביצה
250 גרם פצפוצי שוקולד מריר
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות. 2. מנפים את הקמח עם הסודה לשתייה ומוסיפים את המלח. 3. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים בעזרת וו הגיטרה. ממשיכים לעבד ומוסיפים בזה אחר זה את הסוכר החום, תמצית הווניל, הביצה, תערובת הקמח, פצפוצי השוקולד והאגוזים. מפסיקים לעבד ברגע שפצפוצי השוקולד מתפזרים בבצק באופן אחיד. 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה או במשטח סיליקון. בעזרת כפות הידיים יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים אותם בתבנית כשהם מרוחקים זה מזה כ-8 ס"מ. 5. אופים 18-20 דקות.