אוכל
צילום׃ robynmac, Istock

נזיד בקר ביין אדום

מתחממים עם תבשיל עשיר וסתוי של בשר, ירקות והרבה יין, שכולו נעשה בסיר אחד

תמי אקרמן | mako אוכל | פורסם 19/10/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

1 ק"ג בשר בקר לגולש, חתוך לקוביות או רצועות

חצי כוס שמן זית / קנולה

פלפל שחור גרוס גס

3 שיני שום כתושות

1 בצל סגול קצוץ קטן

2 גזרים קלופים ופרוסים דק

1 קופסת עגבניות כתושות (800 גרם), או 3-4 עגבניות קצוצות

1 בקבוק יין אדום יבש (כמוקברנה) 

1 עלה דפנה

1 ענף רוזמרין טרי

מלח

אופן ההכנה:

1 בסיר עם תחתית עבה מאד (ושמתאים גם להכנסה לתנור, מכוסה) מחממים את שמן הזית ומטגנים את קוביות הבשר. מתבלים בפלפל.

2 מוסיפים את השום, הבצל והגזר ומטגנים יחד עד להזהבה קלה של הירקות.

3 מוסיפים את העגבניות הכתושות ומביאים לבעבוע עדין. טועמים ומוסיפים פלפל שחור, אם צריך.

4 יוצקים את היין על הבשר ומערבבים יחד היטב. מכסים ומביאים את התבשיל לרתיחה.

5 מוסיפים לסיר עלה דפנה וגבעול רוזמרין טרי. משלב זה אפשר להמשיך לבשל את התבשיל על הכיריים, או להעביר לתנור שחומם מראש לחום בינוני. מכסים וממשיכים לבשל על סף הרתיחה לפחות שעה נוספת.

6 בוחשים מדי פעם ובודקים אם הבשר מוכן. מוסיפים מלח, אם צריך, רק לקראת סוף הבישול.

*כדאי להגיש את הנזיד עם פירה ירקות שורש.