אוכל
צילום׃ שי צברי

ספגטי עם טופו מעושן, זוקיני וטרגון

מנה צמחונית עשירה ומעושנת

רונית פנסו | גלובס | פורסם 16/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.2 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם אטריות ספגטי מקמח מלא
מלח
1 כף שמן זית

לטופו ולזוקיני

2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
2 זוקיני ירוקים כהים, חצויים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות בינוניות
1 פלפל צהוב גדול, חצוי ונקי מגרעינים, חתוך לרצועות בעובי בינוני, או 2 זוקיני צהובים, חצויים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות בינוניות
200 גרם טופו מעושן, חתוך לרצועות עבות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות טרגון טרי קצוץ גס

להגשה

עלי טרגון טרי
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, עד שהם רכים אך עדיין מוצקים ("אל דנטה"). מסננים (שומרים חצי כוס ממי הבישול) ומחזירים לסיר. מוסיפים את כף השמן ומערבבים. 2. בזמן שהספגטי מתבשלים, יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את פרוסות הזוקיני הירוק ואת הפלפל או את הזוקיני הצהוב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, ומטגנים תוך טלטול המחבת מדי פעם, במשך 2-3 דקות. 3. מוסיפים את רצועות הטופו ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד, מביאים לרתיחה ומבשלים, תוך טלטול המחבת מדי פעם, במשך 5 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט ופרוסות הזוקיני מתרככות והופכות לשקופות מעט, אך עדיין שומרות על צורתן. 4. מוסיפים את הטרגון ומערבבים בעדינות. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר עם הספגטי ומערבבים בעדינות. 5. הגשה: מחלקים לצלחות אישיות, מוסיפים מעל כמה עלי טרגון טרי, זורים פלפל שחור גרוס, ומגישים.