צילום׃ istockphoto
חביתה ירוקה שילדים אוהבים (באמת!)
חביתת תרד משודרגת עם סולת וקוטג' היא דרך מצוינת לתת לילדים חלבון, ברזל ופחמימה במנה אחת. ותאמינו לנו, הם ימותו עליה
קרן שפירא | mako אוכל
| פורסם 26/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
כוס עלי תרד
ביצה
כף סולת
1 כף קוטג'
שמן / חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
1 טוחנים את התרד היטב.
2 טורפים את הביצה בקערה, מוסיפים את התרד הטחון, הסולת והקוטג'.
3 מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן ומעבירים את התערובת למחבת החמה. מכסים, ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של החביתה התייצב. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות במכסה סגור.
4 ילדים אוהבים במיוחד שפורסים את החביתה למשולשים, כמו פיצה.
* אנחנו מעדיפים את החביתה הזו כמו שהיא, אבל אפשר גם להעשיר אותה בגבינה צהובה מגוררת, כמו בתמונה. את הגבינה מפזרים על החלק העליון של החביתה, אחרי שהופכים אותה. עוד שדרוגים: אפשר להוסיף לבלילה מעט גבינת פרמזן, פטריות פרוסות, בצל, גבינה בולגרית, גבינת עזים ועוד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!