אוכל

אלו-גובי - תבשיל הודי מסורתי

תבשיל הודי צמחוני עם תפוחי אדמה, כרובית וגרגרי חומוס בארומה של קארי וג'ינגר

רותם שושני | עושים שכונה | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי אדמה לאפיה חתוך לקוביות
ראש כרובית גדול חתוך לשמיניות
3 שיני שום קצוצות
1 בצל לבן קצוץ
חצי פלפל חריף קצוץ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
4 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
2 כוסות גרגרי חומוס
שורש ג'ינג'ר קצוץ
שמן קנולה
כורכום
כמון
קארי צהוב
פלפל שחור
תימין
מלח

אופן ההכנה:

1 מבשלים את גרגרי החומוס בסיר עם מים ומסננים.

2 מחממים כוס שמן בסיר ומטגנים את הבצל.

3 לקראת ההזהבה מוסיפים כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון, ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

4 לאחר הזהבת הבצל, מוסיפים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ומערבבים.

5 מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-3 דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים, ומנמיכים את האש.

6 מוסיפים שתי כפיות כורכום, 3 כפות קארי וקמצוץ תימין.

7 מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והכרובית ומערבבים.

8 מוסיפים חצי כוס מים, מעבירים לאש גבוהה, מוסיפים את גרגרי החומוס, ומכסים.

9 מבשלים 25 דקות על אש נמוכה, ומערבבים כל כמה דקות.