אוכל
צילום׃ דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים

סלט פתוש ב-10 דקות

סלט רענן, פריך וטעים, שהוא בדיק מה שאתם צריכים אחרי שבוע של ארוחות משפחתיות

מיכל וקסמן | בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 פיתה

שמן זית, למריחה

2 עגבניות תמר בשלות ומוצקות, או 10 עגבניות שרי תמר

4 מלפפוני בייבי או 2 מלפפונים רגילים

1 פלפל ירוק חריף

חצי בצל לבן בינוני

1 בצל ירוק

חופן עלי נענע שלמים

עלים מ-3 ענפים של זעתר טרי

חופן עלי פטרוזיליה שלמים

מיץ סחוט טרי מחצי לימון

קורט נדיב של מלח גס

קורט נדיב של סומאק

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 פותחים את הפיתה וחותכים אותה לשני עיגולים שלמים. מורחים כל עיגול בשמן זית משני צדיו.

2 מחממים מחבת על אש בינונית, וקולים את עיגולי הפיתה כ-2 וחצי דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומתקשים כמו צנים או קרקר. לחלופין, אפשר לקלות בטוסטר לחיץ.

3 חוצים עגבניות תמר וחותכים כל חצי לפלחים. אם משתמשים בעגבניות שרי, חוצים אותן.

4 חותכים את המלפפונים לאורכם ל-4 פלחים. חותכים כל פלח למקלות באורך 3-2 ס"מ.

5 פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.

6 חוצים את הבצל וחותכים כל חצי לאורכו לפלחים דקים.

7 פורסים את הבצל הירוק באלכסון לפרוסות דקות.

8 בקערה, מערבבים את כל הירקות החתוכים. מוסיפים נענע וירוקים.

9 שוברים את הפיתות הקלויות לחתיכות בגודל ביס גדול ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים לימון, מלח גס, סומאק ושמן זית ומערבבים היטב.