סלט פתוש ב-10 דקות
סלט רענן, פריך וטעים, שהוא בדיק מה שאתם צריכים אחרי שבוע של ארוחות משפחתיות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 פיתה
שמן זית, למריחה
2 עגבניות תמר בשלות ומוצקות, או 10 עגבניות שרי תמר
4 מלפפוני בייבי או 2 מלפפונים רגילים
1 פלפל ירוק חריף
חצי בצל לבן בינוני
1 בצל ירוק
חופן עלי נענע שלמים
עלים מ-3 ענפים של זעתר טרי
חופן עלי פטרוזיליה שלמים
מיץ סחוט טרי מחצי לימון
קורט נדיב של מלח גס
קורט נדיב של סומאק
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 פותחים את הפיתה וחותכים אותה לשני עיגולים שלמים. מורחים כל עיגול בשמן זית משני צדיו.
2 מחממים מחבת על אש בינונית, וקולים את עיגולי הפיתה כ-2 וחצי דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומתקשים כמו צנים או קרקר. לחלופין, אפשר לקלות בטוסטר לחיץ.
3 חוצים עגבניות תמר וחותכים כל חצי לפלחים. אם משתמשים בעגבניות שרי, חוצים אותן.
4 חותכים את המלפפונים לאורכם ל-4 פלחים. חותכים כל פלח למקלות באורך 3-2 ס"מ.
5 פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
6 חוצים את הבצל וחותכים כל חצי לאורכו לפלחים דקים.
7 פורסים את הבצל הירוק באלכסון לפרוסות דקות.
8 בקערה, מערבבים את כל הירקות החתוכים. מוסיפים נענע וירוקים.
9 שוברים את הפיתות הקלויות לחתיכות בגודל ביס גדול ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים לימון, מלח גס, סומאק ושמן זית ומערבבים היטב.