אוכל
צילום׃ עודד קרני

אורז מלא עם חומוס מבושל

מנה מזינה ומשביעה, כתוספת או כתחליף לבשר

| טבע הריפוי | פורסם 17/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל

1 כוס גרגירי חומוס
1/2 כוס אורז מלא
1/2 כוס אורז לבן
2 כפות שמן זית
1 וחצי כוסות מים

לתבלינים

1/2  כפית כורכום
1/4 כפית בהרט
 1/2 כפית כמון
חופן כוסברה קצוצה (ניתן להחליף גם בפטרוזיליה)

אופן ההכנה:

לפני הבישול 1 משרים את החומוס בקערת מים ללילה 2. מבשלים את החומוס עד לריכוך 3. משרים את האורז והאורז המלא בקערות נפרדות עם מים, למשך שעתיים לפחות. אם לא הספקתם להשרות חומוס לילה מראש, ניתן להשתמש בחומוס אורגני מבושל מקופסא. הכנת התבשיל 1. מסננים את האורז והאורז המלא ממי ההשרייה ושוטפים היטב במסננת. 2. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את האורז פנימה ומטגנים מעט. 3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 4. מורידים את האש ללהבה נמוכה, מוסיפים פנימה את החומוס ומערבבים. 5. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים שוב. 6. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. 7. כאשר התבשיל מוכן מוסיפים לו את הכוסברה, מערבבים ומכסים שוב ל-5 דקות. 8. פותחים את הסיר, מערבבים ומגישים. 

אם נשאר לכם מהתבשיל גם למחרת, אפשר להגיש אותו כסלט קר עם שמנת חמוצה, או עם מיונז ביתי.