אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות טופו ברוטב חמוץ מתוק

אם אתם לא צמחונים או טבעונים הקציצות האלה כנראה קצת שונות מהקציצות הרגילות שלכם, אבל תקשיבו - תנו להן צ'אנס רק פעם אחת, והפעמים האחרות כבר יבואו לבד. כשמכינים קציצות טופו ככה, איש לא יכול לסרב להן

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 13/11/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

300 גרם טופו

חצי חבילת כוסברה

חצי בצל גדול

ביצה אחת

4 ס"מ שורש ג’ינג’ר

שליש כוס פירורי לחם

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור או צ'ילי ירוק טרי

שמן זית, לטיגון

לרוטב:

שמן זית, לטיגון

בצל שלם, חתוך לקוביות גדולות

4 שיני שום, קצוצות

גמבה, חתוכה לקוביות גדולות

חצי כוס רוטב סויה

מיץ מחצי לימון

כף דבש

כפית קורנפלור

כוס מים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את תערובת הקציצות: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים יחד.

2 יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד השחמה.

3 מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן זית את הבצל, השום והגמבה. מוסיפים את הסויה, הלימון והדבש ומביאים לרתיחה.

4 מערבבים את הקורנפלור והמים. מוסיפים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל.

5 מוסיפים את הקציצות וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!