צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
ריזוטו בטטות מהיר
מתכון למנת גורמה טעימה ופשוטה, רק 15 דקות זמן עבודה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 14/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 כפות שמן זית
1 בטטה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אורז אורז לריזוטו
30-50 גרם חמאה
1 שן שום, קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס יין לבן
כוס וחצי מים חמים או ציר ירקות
כדור מוצרלה, מגורר גס (או 100 גרם פרמזן)
כף תימין או רוזמרין
אופן ההכנה:
1 מטגנים את קוביות הבטטה כ-3 דקות. מוסיפים את הריזוטו, מערבבים ומטגנים 3-5 דקות נוספות על אש בינונית.
2 מוסיפים את החמאה, השום והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את היין הלבן ומערבבים בתנועות איטיות.
3 אחרי שהיין נספג מוסיפים את המים או הציר וממשיכים לערבב מדי פעם עד שכל הנוזלים נספגים.
4 מבשלים 10-15 דקות נוספות, מפזרים את המוצרלה או הפרמזן, מערבבים ומגישים עם תימין או רוזמרין.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!