אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

ריזוטו בטטות מהיר

מתכון למנת גורמה טעימה ופשוטה, רק 15 דקות זמן עבודה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 14/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן זית

1 בטטה חתוכה לקוביות

3/4 כוס אורז אורז לריזוטו

30-50 גרם חמאה

1 שן שום, קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

כוס וחצי מים חמים או ציר ירקות

כדור מוצרלה, מגורר גס (או 100 גרם פרמזן)

כף תימין או רוזמרין

אופן ההכנה:

1 מטגנים את קוביות הבטטה כ-3 דקות. מוסיפים את הריזוטו, מערבבים ומטגנים 3-5 דקות נוספות על אש בינונית.

2 מוסיפים את החמאה, השום והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את היין הלבן ומערבבים בתנועות איטיות.

3 אחרי שהיין נספג מוסיפים את המים או הציר וממשיכים לערבב מדי פעם עד שכל הנוזלים נספגים.

4 מבשלים 10-15 דקות נוספות, מפזרים את המוצרלה או הפרמזן, מערבבים ומגישים עם תימין או רוזמרין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!