אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

לביבות תרד

את הלביבות האלו אמנם מכינים על מחבת, אבל אין כאן טיגון של ממש שהורס את המרכיבים הטובים שיש בתוכן: תרד, גבינה בולגרית, קוואקר, שום ועוד. ביסים ירוקים וטעימים של בריאות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 19/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

400 גרם תרד קפוא

2 ביצים

200 גרם גבינה בולגרית מעודנת

3/4 כוס קוואקר

4 שיני שום כתושות

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1 מפשירים בקערה את התרד וסוחטים אותו מנוזלים. מפוררים את הגבינה. מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים לעשרים דקות.

2 משמנים קלות בשמן זית מחבת בעלת ציפוי נגד הידבקות. יוצרים כדורים מעט גדולים יותר מכדור פינג-פונג. משטחים כל כדור לצורת לביבה. מטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות עד להשחמת צד אחד, הופכים ל-3-4 דקות נוספות ומוציאים מהמחבת.

3 מגישים בתוספת יוגורט עם מעט שמן זית ומלח גס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות