צילום׃ istockphoto
פנה עם פסטו וגבינת פקורינו
מנה איטלקית מפנקת של פסטה בטעמי בזיליקום ושום וגבינה מפוררת מעל
| טיב טעם
| פורסם 04/08/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
100 גרם גבינת פקורינו פרוסה לפרוסות דקות או מגורדת
500 גרם פסטה פנה
7 כפות יפות של רוטב פסטו
3-4 שיני שום (אופציונלי)
כמה עלי בזיליקום או פטרוזיליה טריים, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים ומלח בסיר גדול, ומבשלים בהם את הפנה עד מידת "אל דנטה" – כמעט מבושל.
2 במחבת מתאים, מזליפים מעט שמן זית, ומטגנים בו את הפסטו עם הפסטה המוכנה. ניתן להוסיף שום כתוש.
3 מעבירים את הפנה בפסטו לצלחות הגשה, מפוררים, מפזרים מעל את הגבינה ומקשטים בבזיליקום טרי.
* ניתן להשתמש גם בפרמז'ן איכותי, במקום הפקורינו.