אוכל
צילום׃ istockphoto

פנה עם פסטו וגבינת פקורינו

מנה איטלקית מפנקת של פסטה בטעמי בזיליקום ושום וגבינה מפוררת מעל

| טיב טעם | פורסם 04/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

100 גרם גבינת פקורינו פרוסה לפרוסות דקות או מגורדת
500 גרם פסטה פנה
7 כפות יפות של רוטב פסטו
3-4 שיני שום (אופציונלי)
כמה עלי בזיליקום או פטרוזיליה טריים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים ומלח בסיר גדול, ומבשלים בהם את הפנה עד מידת "אל דנטה" – כמעט מבושל.

2 במחבת מתאים, מזליפים מעט שמן זית, ומטגנים בו את הפסטו עם הפסטה המוכנה. ניתן להוסיף שום כתוש.

3 מעבירים את הפנה בפסטו לצלחות הגשה, מפוררים, מפזרים מעל את הגבינה ומקשטים בבזיליקום טרי.

* ניתן להשתמש גם בפרמז'ן איכותי, במקום הפקורינו.