אוכל

אגרול אפוי

אם לא עניין השומן והקלוריות, היינו פותחים כל ארוחת צהריים באיזה שניים-שלושה אגרולים טובים, בשביל להתניע. עכשיו, כשלמדנו איך מכינים אגרול בתנור, אנחנו לגמרי מתכוונים לתת לזה צ'אנס

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 03/11/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-10 אגרולים:

10 עלי סיגר, מופשרים לפי הוראות היצרן

תרסיס שמן

למילוי:

1 בצל, פרוס דק

חצי חבילת טופו, מגוררת

3 כפות שמן זית

חצי כרוב קטן, פרוס דק

3 גזרים קטנים, מגוררים

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ גס

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

5 כפות רוטב סויה

חצי כפית שמן שומשום

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 שן שום, כתושה

פלפל שחור גרוס

לפיזור והגשה:

שומשום לבן ושחור

כמה פרוסות של פלפל צ'ילי

בצל ירוק, קצוץ דק

רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מטגנים במחבת בצל וטופו עד הזהבה. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי. ממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות עד לריכוך של הכרוב והגזר. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מניחים עלה סיגר על משטח העבודה, מסדרים 2 כפות מילוי בתחתיתו, מקפלים את שני הצדדים על המילוי ומגלגלים (כמו בסרטון).

4 מסדרים את האגרולים בתבנית כשהם צמודים אחד לשני.

5 מרססים מעט שמן, מפזרים שומשום לבן ושחור ומכניסים לתנור ל-20 דקות, או עד הזהבה.

6 מזלפים צ'ילי מתוק, מפזרים בצל ירוק ופלפל צ'ילי ומגישים.

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

אגרול אפוי מבצק סיגר (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אגרול אפוי מבצק סיגר|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!