אוכל

שווארמה כרובית

אחרי שסטייק הכרובית הפך למנה אהובה, ולא רק בקרב צמחונים, הגיעה תורה של השווארמה כרובית לקבל את מרכז הבמה. בפיתה, בגט, ג'בטה או צלחת - תפרתם ארוחת צהריים לתפארת

יעל קצב | mako | פורסם 28/12/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית גדולה

2-3 כפות שמן

2 בצלים פרוסים דק

חצי כוס מים רותחים

כף תערובת תיבול לשווארמה

מעט צ'ילי גרוס

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

פיתה/לאפה/ג'בטה/בגט

סלט ירקות קצוץ

טחינה

עמבה

אופן ההכנה:

1 מפרקים את פרחי הכרובית וחותכים אותם לפרוסות יחסית דקות.

2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל יחד עם הכרובית, עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה (הוסיפו חצי כוס מים, זה יעזור לכרובית להתרכך בקלות).

3 מוסיפים תבלינים יבשים, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.

4 מרכיבים את המנה בלאפה, פיתה, ג'בטה או צלחת. העיקר שיהיו טחינה ועמבה בנדיבות.

שווארמה כרובית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
שווארמה כרובית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!