אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מג'דרה

להכין מג'דרה זה קלי קלות, ובכל זאת רובנו זקוקים למתכון. מי באמת זוכר יחסי אורז-עדשים, באיזה שלב להוסף עדשים לאורז וכמה זמן בישול כל הדבר הזה צריך? אז אחת ולתמיד - כך תכינו בקלות מג'דרה מושלמת

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 04/12/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1.5 כוסות עדשים ירוקות/ שחורות מהזן הכי קטן שיש. יש להשרות לפחות שעתיים לפני הבישול.

5 כפות שמן זית

3 בצלים, חתוכים דק

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית בהרט

כוס אורז

2 כוסות מים רותחים לשלב האורז

כף גדושה אבקת מרק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים במים רותחים בסיר עמוק, כ-25 דקות.

2 מסננים את העדשים המבושלות מהנוזלים ומניחים בצד.

3 בסיר נפרד מטגנים את קוביות הבצל בשמן זית עד להשחמה – הבצל אמור לקבל צבע חום כהה. מוסיפים כמון, בהרט, מלח ופלפל ואז את האורז. מטגנים יחד כ-3 דקות ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק, מערבבים ומוסיפים את העדשים המבושלות.

4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים מבשלים כ-25 דקות , מסירים מהאש ומשאירים מכוסה כ-10 דקות נוספות.

* אופציה להגשה: חותכים בצל לרצועות ומערבבים עם כף קמח, מטגנים אותו עד להשחמה ומפזרים מעל המנה בעת ההגשה. הקמח הופך את הבצל לקריספי. 

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בפעם שעברה הכנו כאן קציצות בקר עם אפונה שמתחסלות בשניות

>> תום פרנץ מסדר לכם ארוחת חנוכה עם ירקות בשלל צבעים