מג'דרה
להכין מג'דרה זה קלי קלות, ובכל זאת רובנו זקוקים למתכון. מי באמת זוכר יחסי אורז-עדשים, באיזה שלב להוסף עדשים לאורז וכמה זמן בישול כל הדבר הזה צריך? אז אחת ולתמיד - כך תכינו בקלות מג'דרה מושלמת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1.5 כוסות עדשים ירוקות/ שחורות מהזן הכי קטן שיש. יש להשרות לפחות שעתיים לפני הבישול.
5 כפות שמן זית
3 בצלים, חתוכים דק
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית בהרט
כוס אורז
2 כוסות מים רותחים לשלב האורז
כף גדושה אבקת מרק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים במים רותחים בסיר עמוק, כ-25 דקות.
2 מסננים את העדשים המבושלות מהנוזלים ומניחים בצד.
3 בסיר נפרד מטגנים את קוביות הבצל בשמן זית עד להשחמה – הבצל אמור לקבל צבע חום כהה. מוסיפים כמון, בהרט, מלח ופלפל ואז את האורז. מטגנים יחד כ-3 דקות ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק, מערבבים ומוסיפים את העדשים המבושלות.
4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים מבשלים כ-25 דקות , מסירים מהאש ומשאירים מכוסה כ-10 דקות נוספות.
* אופציה להגשה: חותכים בצל לרצועות ומערבבים עם כף קמח, מטגנים אותו עד להשחמה ומפזרים מעל המנה בעת ההגשה. הקמח הופך את הבצל לקריספי.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל