אוכל

סירות תפוחי אדמה בתנור ברוטב לימוני

אנחנו מכירים ים שיטות להכין תפוחי אדמה, אבל את זאת לא הכרנו ואנחנו לגמרי מתכוונים לאמץ. חותכים לפלחים, מתבלים וצולים, אבל לא סתם כך אלא עם קצת מים רותחים בתבנית. התוצאה: פריכות משגעת לצד רכות מופתית

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 25/11/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 תפוחי אדמה

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית אורגנו

מיץ מחצי לימון

3 שיני שום, קלופות ופרוסות

שלושת רבעי כוס מים רותחים

1 כף אבקת מרק (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים (מעין סירות).

3 מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מעט עמוקה ומוסיפים שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, אורגנו, מיץ לימון ושום. מערבבים.

4 שופכים את המים הרותחים על תפוחי האדמה ומערבבים שוב.

5 צולים בתנור החם ללא כיסוי שעה עד שעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

סירות תפוחי אדמה ברוטב לימוני. נסו את טיפ המים הרו (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סירות תפוחי אדמה ברוטב לימוני. נסו את טיפ המים הרותחים!|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!