אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

גראטן של בטטה, שום ומרווה

מאפה בטטה קרמי ומתקתק

| "המטבח הצמחוני", על השולחן | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 בטטות גדולות פרוסות דק בעזרת קולפן
150 גרם גבינת גאודה עם זרעי כמון מגוררת גס
8 שיני שום חתוכות גס
5 עלי מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2. מערבבים פיסות בטטה עם גבינה, שום, מרווה, מלח, פלפל ושמן זית. 3. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה או עד שמתרכך, מזהיב בקצוות ומבעבע. * גיוון: מחליפים את הבטטה בדלעת או בדלורית.