אוכל
צילום׃ MarkFGD, Istock

תבשיל מהיר של ארטישוק ירושלמי

מוקפץ במחבת עם חלב קוקוס

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 11/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

30 גרם חמאה
3 כפות שמן תירס
1 שן שום קלופה וקצוצה
1/2 גרם זעפרן
6 י"ח ארטישוק ירושלמי ( 600 גרם)
1/2 פחית של חלב קוקוס
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 קולפים את הארטישוק וחותכים לטבעות בעובי של 1/4 ס"מ חשוב לקלוף ומיד להשתמש שלא ישחיר (שמירה במים תקשה את הארטישוק- לא מומלץ) 2. מחממים מחבת עם חמאה ושמן תירס ומוסיפים את השום. לאחר כ- 20 שניות מוסיפים את הארטישוק ומקפיצים במחבת כ- 5 דקות. 3. מוסיפים חלב קוקוס, מלח, פלפל, וזעפרן ומבשלים על להבה בינונית עוד כ- 10 דקות.