אוכל
צילום׃ שי נייבורג, יחסי ציבור

שעועית ואורז כמו בגן

אנחנו כבר מזמן לא זוכרים איזה אוכל הוגש לנו בגן, אי אז לפני 200 שנה, אבל גם אנחנו רק רואים אורז ושעועית ומיד מתמלאים בתחושה רכה וחמימה של ילדות. ישראל ותמרה אהרוני כאן בשביל לתת לחשק הזה מענה

ישראל ותמרה אהרוני | "לבשל עם אהרוניס", הוצאת מודן | פורסם 30/07/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השילוב של אורז ושעועית נפוץ מאוד במטבחי המזרח התיכון, למרות פשטותו ואולי דווקא בזכותה. בקרב משפחות יהודיות היו אוכלים את המנה הזאת בעיקר בשישי בצהריים, על תקן מנה "קלה ומהירה" שמאפשרת להקדיש את רוב הזמן להכנת ארוחת השבת. היום המנה הזו פופולרית בגני הילדים ובצהרונים, ואצלנו בבית זה אחד המאכלים האהובים על נורי, שמבקש שנכין לו "אורז עם שעועית כמו בגן".

מרכיבים (8 מנות):

300 גרם שעועית לבנה יבשה, מושרית בהרבה מים למשך 12 שעות לפחות

4 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים, קצוצים דק

5-4 שיני שום, כתושות

1 כף פפריקה (מתוקה או מעושנת)

3 כפות גדושות רכז עגבניות

1 כף סוכר

2 עלי דפנה

כפית וחצי מלח

פלפל שחור גרוס

לאורז עם אטריות:

4 כפות שמן

כוס וחצי אטריות דקות

2 כוסות אורז יסמין או בסמטי

כפית וחצי מלח 

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר שטוח ורחב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 4-3 דקות עד שהבצל מתרכך.

2 מסננים את השעועית ומוסיפים אותה לסיר. מוסיפים גם את הפפריקה, רכז העגבניות, הסוכר, עלי הדפנה, המלח והפלפל, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3-2 דקות. מוסיפים מים עד לגובה של כ-3 ס"מ מעל השעועית ומביאים לרתיחה.

3 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהשעועית רכה מאוד (אפשר גם להכניס לתנור בחום של 120 מעלות).

4 מכינים את האורז עם האטריות: מחממים את השמן בסיר קטן, מוסיפים את האטריות ומטגנים במשך 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהאטריות מזהיבות.

5 מוסיפים את האורז ומטגנים במשך 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את המלח ויוצקים את המים הרותחים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים כדי לוודא שיש מספיק מלח, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

6 מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך כ-5 דקות נוספות. מגישים את האורז עם השעועית בצלחות עמוקות.

לבשל עם אהרוניס | תמרה וישראל אהרוני (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
לבשל עם אהרוניס | תמרה וישראל אהרוני|צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

>> עוד מתכונים מהספר של ישראל ותמרה אהרוני

טיפ מהאהרוניס:

* קיצור דרך: משתמשים ב-800 גרם שעועית לבנה קפואה, וזמן הבישול מתקצר לכ-30 דקות.

* מי שאוהב חריף יכול להוסיף פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס.