אוכל
צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

קליפות תפודים אפויות

להיט אמריקאי היסטרי של רצועות ארוכות ושחומות של תפוחי אדמה המגיחות מהתנור בריחות וטעמים שקשה לעמוד בפניהם

ישראל אהרוני ונירה רוסו | תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 תפוחי אדמה מוארכים ויפים, מקורצפים היטב

50 גרם חמאה מומסת

להגשה: יוגורט או שמנת

אופן ההכנה:

1 מנקבים את תפוחי האדמה במזלג ואופים בתנור חם (200 מעלות) כשעה. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

2 חותכים תפוח אדמה לאורך, ל־4 חלקים צרים וארוכים. מוציאים בכף בזהירות את רוב התוך הרך, אך לא את כולו (ושומרים לשימוש אחר, פירה, למשל).

3 את הקליפות שמתקבלות מברישים בחמאה או בשמן הזית. שמים בתבנית גדולה ומשומנת בשכבה אחת ואופים בתנור חם מאוד 15 דקות.

4 קולים מתחת לגריל או מתחת למקור החום העליון בתנור 15 דקות נוספות.

5 מגישים עם קערית יוגורט או שמנת. אפשר להוסיף ליוגורט בצל ירוק, תבלינים ועשבי תיבול.

>> כל המתכונים לראש השנה