צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור
קליפות תפודים אפויות
להיט אמריקאי היסטרי של רצועות ארוכות ושחומות של תפוחי אדמה המגיחות מהתנור בריחות וטעמים שקשה לעמוד בפניהם
ישראל אהרוני ונירה רוסו | תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
5 תפוחי אדמה מוארכים ויפים, מקורצפים היטב
50 גרם חמאה מומסת
להגשה: יוגורט או שמנת
אופן ההכנה:
1 מנקבים את תפוחי האדמה במזלג ואופים בתנור חם (200 מעלות) כשעה. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
2 חותכים תפוח אדמה לאורך, ל־4 חלקים צרים וארוכים. מוציאים בכף בזהירות את רוב התוך הרך, אך לא את כולו (ושומרים לשימוש אחר, פירה, למשל).
3 את הקליפות שמתקבלות מברישים בחמאה או בשמן הזית. שמים בתבנית גדולה ומשומנת בשכבה אחת ואופים בתנור חם מאוד 15 דקות.
4 קולים מתחת לגריל או מתחת למקור החום העליון בתנור 15 דקות נוספות.
5 מגישים עם קערית יוגורט או שמנת. אפשר להוסיף ליוגורט בצל ירוק, תבלינים ועשבי תיבול.