לזניה בסיר
עזבו אתכם רגע משכבות של דפי לזניה ורוטב בשמל, מהיום - כשיש לכם בבית גוזלים שזועקים לאוכל - אתם מתקתקים להם צ'יק צ'ק לזניה בתוך סיר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2-3 כפות שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
1 בצל קטן, קצוץ
3-4 עגבניות טריות, קצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
1 כוס מים
1 חבילת דפי לזניה
1 קופסת גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר (השתמשו בסיר רחב ונמוך). מטגנים את השום והבצל עד להשחמה.
2 מוסיפים לסיר את העגבניות (המרוסקות או הטריות) והרסק, מתבלים ומערבבים (אם רוצים, מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה להפחתת החמיצות של העגבניות).
3 מוסיפים לסיר את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 שוברים כל דף לזניה לשניים ומטמינים את הדפים בתוך הרוטב כך שכל עלי הלזניה מכוסים.
5 מערבבים את שני סוגי הגבינות ומתבלים. בעזרת כף יוצקים כדורונים של התערובת בתוך הרוטב ובין דפי הלזניה. אם רוצים מוסיפים עלי לזניה נוספים - אבל מקפידים שיהיו מוקפים ברוטב מכל הכיוונים.
6 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
* אפשר להוסיף לסיר ירקות צלויים/אנטיפסטי בין שכבות הדפים והגבינות.
* לאופציה יותר מושחתת הוסיפו לרוטב 250 מ"ל שמנת מתוקה.
רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב.