אוכל

לזניה בסיר

עזבו אתכם רגע משכבות של דפי לזניה ורוטב בשמל, מהיום - כשיש לכם בבית גוזלים שזועקים לאוכל - אתם מתקתקים להם צ'יק צ'ק לזניה בתוך סיר

רון יוחננוב | פאולה וליאון | פורסם 12/02/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

1 בצל קטן, קצוץ

3-4 עגבניות טריות, קצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

1 כוס מים

1 חבילת דפי לזניה

1 קופסת גבינת ריקוטה

200 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר (השתמשו בסיר רחב ונמוך). מטגנים את השום והבצל עד להשחמה.

2 מוסיפים לסיר את העגבניות (המרוסקות או הטריות) והרסק, מתבלים ומערבבים (אם רוצים, מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה להפחתת החמיצות של העגבניות).

3 מוסיפים לסיר את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 שוברים כל דף לזניה לשניים ומטמינים את הדפים בתוך הרוטב כך שכל עלי הלזניה מכוסים.

5 מערבבים את שני סוגי הגבינות ומתבלים. בעזרת כף יוצקים כדורונים של התערובת בתוך הרוטב ובין דפי הלזניה. אם רוצים מוסיפים עלי לזניה נוספים - אבל מקפידים שיהיו מוקפים ברוטב מכל הכיוונים.

6 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

* אפשר להוסיף לסיר ירקות צלויים/אנטיפסטי בין שכבות הדפים והגבינות.

* לאופציה יותר מושחתת הוסיפו לרוטב 250 מ"ל שמנת מתוקה.

 

רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב