צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות ברוקולי ושקדים
קציצות צמחוניות מעולות עם מיונז, אשר ישמר את מרקם המנה ויעניק לה מראה טרי ועסיסי
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 25/07/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
700 גרם ברוקולי (רק הפרחים)
150 גרם מקלות שקדים
1 בצל מגורר
3 כפות מיונז
150 גרם פרמזן, מגוררת גס
5 כפות פירורי לחם
1/2 כוס שיבולת שועל
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הברוקולי במים כ-15 דקות, עד ריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.
2 קולים את השקדים על מחבת חמה 30-50 שניות.
3 מועכים את הברוקולי בקערה או בבלנדר, מוסיפים את השקדים, הבצל, המיונז, הפרמזן, פירורי הלחם, שיבולת השועל (או הקוואקר), המלח והפלפל. אם התערובת רטובה מדי מוסיפים עוד שיבולת שועל.
4 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, משטחים אותן מעט ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים עם סלט קצוץ מתובל בשמן זית ולימון טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!