אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות ברוקולי ושקדים

קציצות צמחוניות מעולות עם מיונז, אשר ישמר את מרקם המנה ויעניק לה מראה טרי ועסיסי

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 25/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

700 גרם ברוקולי (רק הפרחים)

150 גרם מקלות שקדים

1 בצל מגורר

3 כפות מיונז

150 גרם פרמזן, מגוררת גס

5 כפות פירורי לחם

1/2 כוס שיבולת שועל

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הברוקולי במים כ-15 דקות, עד ריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.

2 קולים את השקדים על מחבת חמה 30-50 שניות.

3 מועכים את הברוקולי בקערה או בבלנדר, מוסיפים את השקדים, הבצל, המיונז, הפרמזן, פירורי הלחם, שיבולת השועל (או הקוואקר), המלח והפלפל. אם התערובת רטובה מדי מוסיפים עוד שיבולת שועל.

4 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, משטחים אותן מעט ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים עם סלט קצוץ מתובל בשמן זית ולימון טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!