אוכל
צילום׃ istockphoto

לחם תירס אמריקאי

לחם תירס הוא אחד המאפים הקלים ביותר להכנה ויש לו בהתאם המון מתכונים. הנה המתכון של מארק ביטמן, מחבר הספר "איך לבשל הכל צמחוני"

| mako אוכל | פורסם 04/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 196 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

40-50 גרם חמאה או שמן זית

1/2 1 כוסות קמח תירס, לא גס מדי

1/2 כוס קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

כף סוכר (או יותר, אם אתם רוצים לחם מתקתק)

כוס וחצי רוויון או יוגורט

1 ביצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

2 מניחים את החמאה בתוך מחבת המתאימה לתנור (ללא ידית פלסטיק), או בתבנית מרובעות בגודל 20 על 20 ס"מ. מניחים על אש בינונית ומבשלים את החמאה (שתימס תוך כדי התהליך) כ-2 דקות. הפעולה הזאת תיתן ללחם מעטפת פריכה. 

3 מערבבים את המרכיבים היבשים ובקערה נפרדת מערבבים את הרוויון עם הביצה. מערבבים את הריוויון והביצה אל תוך הקערה עם החומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת. 

4 מעבירים את הבלילה אל התבנית או המחבת עם החמאה המומסת ומישרים את פניה. אופים 30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב, צדדי הלחם מתחילים להיפרד מהתבנית וקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא נקי. מגישים חם או חמים. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

(מקור המתכון)