אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

צ'רשי משודרג

סלט דלעת חריף וטעים, שישמח כל מנה שתגישו לידו ויעבוד מעולה גם סתם כך על טוסט. שווה להיות טריפוליטאים

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 25/09/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם דלעת

500 גרם בטטה

מעט שמן זית

ראש שום מפורק לשיניים, מקולף וקצוץ דק

1 פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)

5 ענפי סלרי עלים, קצוצים דק (גבעול ועלים)

500 גרם גזר גמדי מצונן או קפוא

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית קימל שלם (מי שלא אוהב יכול להמיר בקימל טחון, מה שנקרא "כרויה")

1 כפית מלח

מיץ מלימון שלם או כף לימון כבוש

2 כפות גדושות קוואקר

אופן ההכנה:

1 מגרדים את הדלעת והבטטה בפומפייה או בדיסקית המתאימה במעבד מזון.

2 מחממים מעט שמן זית ומאדים את השום. מוסיפים את הבטטה והדלעת ומאדים כחצי דקה.

3 מוסיפים את הפלפל החריף ואת הסלרי ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזר הגמדי ומוזגים מים עד לכיסוי.

4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים והלימון. מערבבים מדי פעם.

5 לאחר כ-10 דקות מוסיפים את הקוואקר לסיר ומכבים את האש. משאירים את הסיר מכוסה 15 דקות לפחות, עד שכל הנוזלים נספגים.

6 מגישים קר לצד כל ארוחה, כמטבל או על טוסטונים קטנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו קורנדוג בציפוי הורס