אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

חצ'פורי

המאפה הגאורגי שאף ישראלי לא יכול לסרב לו - ביצה רכה וגבינות בגרסה קצת שונה, במעטה לחם פריך. רוך וקושי שמשתלבים נהדר ביחד

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 09/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.4 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (5 מנות):

לבצק

500 גרם קמח

25 גרם שמרים

1+1/2 כוס מים פושרים

30 גרם חמאה

1 כפית מלח

למלית

600 גרם גבינה למילוי (אנחנו השתמשנו ב- 200 גרם ריקוטה ו-400 גרם גבינה בולגרית רכה)

מלח ופלפל שחור

2 בצלים ירוקים קצוצים (אופציה)

5 ביצים

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך. אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.

2 לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל-5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות. בינתיים מערבבים את הגבינה עם המלח והפלפל והבצל הירוק (אם רוצים).

3 מרדדים כל כדור לעיגול לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה - כך שנוצרת צורה של סירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-15-20 דקות.4. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה. לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ-5 דקות, או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.

* מומלץ להגיש לצד בצל ירוק, סלט קצוץ או ממרח חריף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* המתכון באדיבות הבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי