אוכל
צילום׃ MonaMakela, Istock

תבשיל תירס ובמיה

ארז קומרובסקי ממליץ לכם על תבשיל תירס ובמיה שהוא תוספת צמחונית, טעימה וקלה להכנה שמתאימה לכל ארוחה

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 23/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות במיה צעירה
4-5 קלחי תירס יפים ומתוקים
כמה ענפי תימין טרי
פלפל לבן גרוס גס
1 כף שטוחה גרגירי כוסברה
חצי כוס יין לבן יבש
שליש כוס שמן זית סורי
4 שיני שום פרוסות דק
1 לימון בשל
חצי קוביית גבינה בולגרית
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 קוטמים את פטוטרות הבמיה בלי לפצוע אותה כדי שלא תצא רירית בבישול. מורידים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין רחבה. מפרידים את עלי התימין מהענפים. 2. מחממים ווק עבה על להבה גדולה, עד שיתחמם כהלכה. שופכים את שמן הזית לווק, מחכים שיתחמם, וזורקים פנימה את הבמיה. מקפיצים במשך 3-4 דקות, מוסיפים את גרגירי הכוסברה, את עלי התימין ואת פרוסות שיני השום הטרי. מוסיפים מיד את התירס ומקפיצים עוד כ-2 דקות. 3. שופכים פנימה את היין הלבן ומתבלים במלח ים גס ובפלפל לבן גרוס. מסירים מהלהבה. 4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה גבינה בולגרית.