אוכל
יח``צ׃ שיבולת שחר

סלט עשבי תיבול ובורגול עם בטטה

אוכל בריא וטרי שלא מצריך יותר מדי עבודה הוא סוג האוכל החביב עלינו. קבלו מתכון קליל ונעים לסלט שירענן לכם את שארית הקיץ, ואפילו יסגור לכם את הפינה, בזכות הבטטות

| מסעדת bariba | פורסם 25/08/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מרכיבים:

2 בטטות גדולות

לסלט:

חבילת עלי בייבי תרד, שטופים ונקיים (500 גרם)

כוס עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעול

כוס עלי נענע, מופרדים מהגבעול

2 כפות בורגול מושרה במים פושרים כ-30 דקות

2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק

צנון גדול, פרוס דק

לרוטב:

מיץ משני לימונים

שמן זית לתיבול

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

כף דבש

להגשה:

כוס טחינה גולמית איכותית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הבטטות שלמות ולא מקולפות על תבנית, וצולים בתנור במשך כ-40 דקות עד שהן רכות לחלוטין. מצננים ומקלפים.

2 הסלט: בקערה מערבבים את כל העשבים ביחד עם הצנון והבורגול.

3 הרוטב: מערבבים יחד את כל המרכיבים לרוטב אחיד.

4 מוסיפים לקערת הסלט את הרוטב.

5 ההגשה: מניחים בצלחות אישיות את הבטטה על הצלחת כמצע, מזלפים טחינה, ומניחים כמות נדיבה מהסלט במרכז הצלחת.

* המתכון באדיבות bariba, מטבח מודרני ובריא בנמל תל אביב.

>> איך מרדדים בצק בלי לעשות בלגן?
>> מתוקים שלי: עוגיות שוקולד לבן ופקאן