אוכל
צילום׃ Stephen Walls, Istock

פסטה עם שומר, ארטישוק וזיתים

לאחר רבע שעה בשמן זית הסוכרים בשומר מתפרקים והופכים לקרמל עדין

אוריה גבע ומיכל מוזס | על השולחן | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם פסטה ארוכה
1/4 כוס שמן זית
3-2 פקעות שומר (מנוקות מהעלים החיצוניים, הליבה הקשיחה והגבעולים) פרוסות דק
200 גרם תחתיות ארטישוק קפואות ומופשרות (או משומרות בשמן) פרוסות דק
4 שיני שום כתושות
1/3 כוס יין לבן יבש (או 2 כפות מיץ לימון)
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
1/2 כוס זיתי טאסוס מגולענים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה או עלי בזיליקום קרועים ביד

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שומר וארטישוק, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהירקות רכים. מסירים את המכסה, מגבירים להבה לבינונית ומטגנים את הירקות עד הזהבה.

2 מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מוסיפים יין ומבשלים עד שרובו מתאדה. מתבלים.

3 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4 מסננים את הפסטה ומוסיפים לירקות. מוסיפים גבינת פרמזן, זיתים ופטרוזיליה, מערבבים ומגישים מייד.