טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק
כולם בטוחים שזו מנה מורכבת, אבל האמת שההכנה שלה קלילה, והטעמים העשירים של הטנזיה הם בזכות הקירמול המהמם של הבצל, הפירות היבשים והתבלינים. ככה עושים את זה וקוצרים יופי של מחמאות בראש השנה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הטנזיה המרוקאית היא תבשיל מסורתי עשיר ועמוק בטעמים, שנחשב לאחד הסמלים הקולינריים של המטבח היהודי-מרוקאי. תמצאו בה שילוב מתוק וטעים של בצל מקורמל, פירות יבשים, אגוזים ותבלינים חמים כמו קינמון, סילאן ותימין, וחלק מהקסם שלה הוא בבישול האיטי (במקרה הזה שעה), עד שכל המרכיבים נטמעים זה בזה ויוצרים מרקם סמיך ומושלם. נהוג להגיש אותה מעל קוסקוס או אורז, ורבים מכינים אותה לראש השנה, בתקווה לשנה טובה ומתוקה ממש כמו הטנזיה.
מרכיבים :
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
3 כפות שמן זית
חצי כוס שקדים שלמים
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס אגוזי קשיו
חצי כוס משמשים מיובשים
חצי כוס שזיפים מיובשים
חצי כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
3 כפות גדושות סילאן
2-3 מקלות קינמון
1 כוס מים
מלח לפי הטעם
גבעול תימין
אופן ההכנה:
1 שמים סיר מעל להבה בינונית ומוסיפים שמן. מוסיפים את הבצל ומנמיכים את האש. מטגנים את הבצל לאט ובסבלנות תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתקרמל.
2 כשהבצל משחים ומעט נחרך מוסיפים לסיר כרבע כוס מים וממשיכים לבשל עד לקירמול (זה יגרום לבצל להתקרמל ולא להישרף.
3 מוסיפים את כל שאר המרכיבים לסיר. מערבבים היטב.
4 מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים את הטנזיה במשך שעה. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהטנזיה להידבק. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף עוד מים.
** אין פה מדע מדויק ואפשר לשחק בטעמים: יותר אגוזים, יותר סילאן, שחקו עם הכמויות לפי מה שמתאים לכם.
** מגישים את הטנזיה על קוסקוס.


לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!




