אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

בצל ממולא

הממולאים הצמחוניים הכי פשוטים ומהירים שפגשתם בחייכם

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 16/06/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 בצלים גדולים – אחד לכל סועד
1 עגבנייה (מזן בלי הרבה מים, או עגבניית שרת רגילה שמסננים לאחר הגרידה)
1 ביצה
1 כף קמח
1 שן שום (אפשר גם קובייה של דורות)
מלח, פלפל
בערך שני ליטר מים להרתחה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות. מביאים לרתיחה מים בסיר בינוני, מקלפים את הבצלים ומורידים 2 ס"מ מהקצה העליון שלהם (אם הבצלים רחבים וקצרים - מסירים ס"מ אחד).

2 בעזרת כפית פריזיאן או סכין חדה, מוציאים את תוכן הבצל בעדינות עד שנשארות רק שתיים-שלוש השכבות החיצוניות.

3 מכניסים את הבצלים למים הרותחים ל-3 דקות, עד שהם מתחילים להיות שקופים.

4 בינתיים קוצצים את המלית של אחד הבצלים לקוביות קטנות, מגררים עגבנייה לתוך קערה, מוסיפים את הביצה, השום והקמח ומתבלים.

5 מוציאים את הבצלים מהמים, ממלאים כל אחד עד הסוף ומעבירים לתבנית שקעים של מאפינס (כדי שיעמדו יפה), בוזקים שמן זית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

6 מוציאים לצלחת, ומגישים עם טחינה וטוסטונים.