אוכל
צילום׃ אסף רונן

סלט פסטה עם אנטיפסטי

משהו קל ונעים ליום קיצי, שיש בו הכל מהכל: פחמימה, ירקות וחלבון. אפשר לאכול אותו חם או קר, בכל מקרה הוא יהיה טעים, משביע, ואפילו די בריא

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 26/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל, חתוך לקוביות

שמן זית ומלח גס

1 בצל סגול גדול, חתוך לרצועות

1 בטטה, חתוכה לקוביות או עיגולים

2-3 זוקיני, חתוך לעיגולים

2 פלפלים, חתוכים לרצועות

חבילת פסטה

300 גרם בולגרית

לרוטב:

5 כפות חומץ בלסמי

5 כפות שמן זית

2 כפות סילאן או דבש

2-3 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערה גדולה את קוביות החציל, מפזרים מלח ושמן זית, מערבבים היטב ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

2 דואגים שהחצילים מונחים בצורה אחידה, מוסיפים לתבנית את שאר הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

3 אחרי כ-15 דק' מוציאים את הזוקיני. את שאר הירקות משאירים 20-25 דקות נוספות.

4 בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים וזולפים קצת שמן זית, למנוע הידבקות.

5 בצנצנת או קערה מערבבים את כל חומרי הרוטב.

6 מניחים בקערה גדולה את הפסטה והירקות הקלויים, יוצקים את הרוטב, מפוררים את הבולגרית בידיים, מערבבים ואוכלים.

* אפשר להוסיף בזיליקום טרי קצוץ או תימין טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות