אוכל
צילום׃ נטע אליהב, mako אוכל

לחמניות צ'דר וזיתי קלמטה

קמתם על צד שמאל? אמצע השבוע תפס אתכם עם אנרגיות לא משהו? העצה שלנו: תנו לפחמימות לעזור! אנחנו ניסינו את לחמניות הצ'דר-זיתים האלה וזה עבד לנו יופי. מומלץ בחום

נטע אליהב | mako אוכל | פורסם 04/07/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

1 קילו קמח לבן, מנופה

2 כפות שמרים יבשים

650 מ"ל מים קרים

רבע כוס שמן זית

1 כף מלח

ספריי שמן

לתוספות:

200 גרם זיתי קלמטה, חצויים ומגולענים

רבע כוס חמאה מומסת

תימין

אורגנו

200 גרם גבינת צ'דר כתומה, מגוררת

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והמים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות. עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את שאריות הבצק מוו הלישה ומדופנות הקערה. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

2 מרססים בספריי שמן זית את הבצק ואת דופנות הקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (בחורף קצת יותר).

3 מחממים תנור ל-270 מעלות (או לחום המקסימלי האפשרי).

5 מחליקים בעדינות רבה את הבצק התפוח על משטח מקומח מבלי להוציא ממנו אוויר. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים בגודלם ומסדרים על תבנית מקומחת. מפזרים מעט קמח, מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים 20 דקות.

6 פותחים כל כדור בצק על משטח מקומח בעזרת האצבעות, ומטמיעים פנימה זיתים. מושחים במעט חמאה מומסת ומפזרים מעט תימין ואורגנו ואת הגבינות בנדיבות.

7 מורידים את טמפרטורת התנור ל-250 מעלות, ואופים כ-15 דקות או עד שהלחמניות משחימות יפה.