פתיתים ירוקים - או ריזוטו פתיתים ירוק
לאחר שמשתתפי "מאסטר שף" בישלו במשימת הצבעים, גם סיוון בריק חן קיבלה על עצמה את האתגר. מתמודדת העבר שיתפה בתוכנית "המאסטריות" של V1 במתכון המיוחד שלה למנת פתיתים ירוקים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 כפות שמן זית
זוקיני אחד, פרוס
כמה פרחי ברוקולי קטנים
5 שיני שום, פרוסות
2 כפות גדושות פסטו (ביתי או קנוי)
כוס וחצי פתיתים
כמה עלי בזיליקום טריים
כפית מלח
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
2 כוסות מים רותחים
25 גרם חמאה
50 גרם פרמזן מגוררת
חופן עלי רוקט
קליפת לימון מגוררת
חצי כוס מים נוספת (או לפי הצורך)
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מוסיפים את הזוקיני, פרחי הברוקולי והשום ומטגנים כ-5 דקות עד לצריבה קלה של הירקות.
2 מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב. מטגנים יחד עוד כ-2 דקות.
3 מוסיפים את הפתיתים, עלי הבזיליקום, המלח והצ'ילי (אם רוצים) ומערבבים הכל היטב.
4 יוצקים את המים הרותחים, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
5 מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-6 דקות.
6 מוסיפים את הפרמזן ומערבבים עד שהיא נמסה לתוך הפתיתים.
7 מוסיפים את עלי הרוקט, קליפת הלימון ועוד חצי כוס מים וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהפתיתים רכים (כ-5 דקות נוספות).
8 אם הפתיתים עדיין לא רכים מספיק, מוסיפים בהדרגה עוד מים רותחים לפי הצורך.




