אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פסטה פרימוורה

מתכון ביתי ופשוט לפסטה צמחונית עם ברוקולי ועגבניות

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 23/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.6 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי חבילת פסטה פרפאלה- פפיונים בינוניים (אפשר עם כל סוג אחר, זו הצורה הקלאסית למנה הזו)
ראש ברוקולי
שתי עגבניות
20 גרם חמאה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מרתיחים סיר מלא במים, מוסיפים קורט מלח 2. מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים בגודל בינוני מעבירים את הפרחים לכלי המתאים למיקרוגל, מוסיפים מעט מים, מכסים ומאדים כ- 8 דקות עד שהברוקלי מתרכך. 3. תוך כדי אידוי הברוקולי מכניסים את הפסטה למים, מבשלים לפי הוראות היצרן עד למידת אל דנטה 4. בסיר קטן ממיסים את החמאה, בינתיים חותכים את העגבניות גס וכשהחמאה נמסה מעבירים אליה את העגבניות לטיגון קל, מתבלים במעט מלח ופלפל. 5. מוסיפים את הברוקולי אל תוך מי הפסטה הכמעט-מוכנה, מבשלים יחד עוד דקה-שתיים, ומסננים. שופכים מעט מים קרים אל תוך המסננת בכדי לעצור את פעולת הבישול. 6. אל תוך קערה גדולה מעבירים את הפסטה והברוקולי, ועליהם מוזגים את תוכן סיר העגבניות, שבינתיים הפיק לא מעט נוזלים. מערבבים יחדיו ומגישים מיד