אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קונכיות פסטה במילוי גבינות

רוצים לשדרג את התזונה של הילדים בריקוטה, ואפילו תרד, בלי לחטוף מהם על הראש? המתכון הזה, של קונכיות ג'מבו עם גבינות ורוטב עגבניות, ילמד אותם לאהוב דברים שהם לא היו חולמים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 19/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני כל כך אוהבת גבינת ריקוטה. ממש אוהבת. יכולה לשבת עם קופסה וכפית ולדמיין שזו גלידה. אז ברור שניסיתי לתת לילדים, ובתגובה קיבלתי "בעעעעעעע" מהקטנה. הגדול, לעומתה, למד בגן שלא אומרים איכס על אוכל, ויישם בקפדנות את הנלמד עם "זה לא לטעמי".

 

אבל אני, "בעעע" אחד זה לא מה שיעצור אותי. לא רוצים לאכול בכפית? אין בעיה, יאכלו בלי לדעת. קצת לבלילה של הפנקייקס, קצת בתוך הטוסט והרבה במילוי לפסטה. והם אפילו שותפים בהכנה. מסתבר שבעטיפה יפה של פסטה אפשר להחביא הרבה דברים שנדמה להם שהם לא אוהבים.

 

 

מרכיבים :

חצי חבילת פסטה קונכיות ענקיות (250 גרם)

קובייה אחת של מדליוני תרד קפוא

250 גרם גבינת ריקוטה

150 גרם מוצרלה מגורדת

50 גרם פרמזן מגורדת

ביצה

כמה עלי בזיליקום, קצוצים

מלח

פלפל שחור

רוטב עגבניות, מוכן או לפי המתכון להלן

מעט מוצרלה מגורדת, לקישוט

לרוטב העגבניות:

260 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית סוכר

כמה עלי בזיליקום (אפשר גם אורגנו)

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בינתיים מפשירים וקוצצים את התרד.

2 מערבבים בקערה את הגבינות, התרד, הביצה ובזיליקום, ומתבלים במלח ופלפל.

3 כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ושוטפים במים קרים.

4 ממלאים את הקונכיות בתערובת הגבינות - אפשר בעזרת כפית ואפשר בשק זילוף.

קונכיות פסטה במילוי גבינות - ההכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
המילוי. הכי כיף לזלף|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5 אם אין רוטב עגבניות מוכן, מכינים רוטב: מכניסים את כל המרכיבים לקלחת, מביאים לרתיחה, מורידים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים כ-10 דקות.

6 מסדרים את הקונכיות הממולאות בתבנית, שופכים מלמעלה רוטב עגבניות ומפזרים מעט מוצרלה מגורדת. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו מגדל של תפוחי אדמה