אוכל
צילום׃ stock_xchng

עגבניות כבושות

מעדן נימוח, עם טעם תוסס שמשלב את המתיקות הטבעית של העגבנייה בטעמי תבליני הכבישה

שירלי אהרון | mako | פורסם 04/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 135 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו עגבניות קשות מאוד, חצי אדומות וחצי ירקרקות
שמיר ועלי סלרי
1 פלפל ירוק חריף טרי
מלח גס
חומץ רגיל
6-10 שיני שום קלופות וחצויות לשתיים לאורכן

אופן ההכנה:

1 לצנצנת מעוקרת עם פתח רחב דוחסים את העגבניות ומפזרים ביניהן שום, גבעולי סלרי וטבעות פלפל חריף. 2. מוסיפים מים מהולים במלח וחומץ (יחס של כף חומץ וכפית מלח לכל כוס) עד לכיסוי מלא. 3. ממלאים את צוואר הצנצנת בשמיר (להקפיד שגם השמיר מכוסה במי כבישה). 4. מניחים במקום מואר, רצוי תחת אור שמש ישיר, למשך כשבוע.