אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

פולנטה מתירס טרי

עם פטריות צלויות וגבינת פקורינו

אורלי פלאי וניר דודק | "המטבח הצמחוני", על השולחן | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפולנטה

גרגרים מ-4 קלחי תירס

50 גרם חמאה

1 כוס חלב או שמנת מתוקה לבישול (15%)

כמה טיפות טבסקו

מלח

צרור קטן עירית קצוצה

2 כפות גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת

לפטריות

1 סלסילה פטריות שמפיניון חצויות או פרוסות

20 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

עלים מ-3 גבעולי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מאדים גרעיני תירס במחבת עמוקה עם חמאה וחלב או שמנת במשך 10 דקות. מועכים במזלג (או טוחנים גס בבלנדר מוט), מתבלים במלח וטבסקו ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך כמו דייסה.

3 מוסיפים לתירס עירית ופקורינו, מערבבים, משטחים בתבנית ומזהיבים בתנור 10 דקות.

4 במקביל מחממים מחבת וצולים בה פטריות בחמאה, שום ותימין, עד שהן משחימות יפה.

5 מגישים את הפטריות על הפולנטה החמה.