אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פיצה מבצק ללא שמרים

אם היינו אומרים לכם שאתם לא צריכים לחכות לשליח או שהבצק יתפח, אלא יכולים בפחות מ-40 דקות לנגוס בפיצה עסיסית תוצרת בית, לא הייתם הולכים על זה? אז הנה, אנחנו אומרים לכם

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 07/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תראו לי בן אדם אחד שלא היה שמח לגלות את האופציה להכין פיצה בבית בלי להתפיח בצקים ובלי יותר מידי בלגאן. את המתכון הפשוט הזה כדאי לשמור ליום גשום, כזה שאי אפשר לצאת בו מהבית ומחפשים מה לעשות עם הילדים.

 

מרכיבים (7 מנות):

300 גרם גבינה צהובה מגורדת

אפשר לפזר מעל הפיצה כל תוספת שמתחשק לכם

לבצק:

500 גרם קמח תופח

400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה 9%

1/4 כוס שמן זית

2 כפיות אורגנו

1/4 כוס מים

כף מלח

לרוטב:

2 בצלים חתוכים לפרוסות

260 גרם עגבניות מרוסקות

160 גרם רסק עגבניות

כף אורגנו טרי

2 כפיות סוכר

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתחילים ברוטב: מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את העגבניות ורבע כוס מים חמים, מערבבים, מתבלים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.

2 במיקסר מערבבים את  כל המצרכים לבצק עד שהוא מתאחד. מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק כשתי דקות נוספות.

3 יוצרים עיגול ומרדדים לגודל של פיצה. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, יוצקים את הרוטב מעל בעזרת מצקת בתנועה מעגלית ומפזרים את הגבינה בצורה אחידה. אפשר להוסיף מעל כל תוספת שרוצים.

4 אופים בחום של 200 מעלות כ-17-20 דקות עד שזהוב.

>> בשבוע שעבר הכנו מרק מיסו