אוכל
צילום׃ מיכל הלפרין, mako אוכל

קציצות הטופו הכי מוצלחות שהכנו

זה כבר כמה שנים שאנחנו מנסים להתאהב בקציצות טופו ופשוט לא מצליחים. משהו במרקם המשחתי שלהן מחזיר אותנו שוב ושוב בריצה לבשר. אז הקציצות האלה סוף סוף מצליחות איפה שהאחרות כשלו, עם מרקם מצוין שמזכיר מוסקה

מיכל הלפרין | mako אוכל | פורסם 08/12/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-15 קציצות:

חבילת טופו במרקם קשה

חצי כוס שמיר ובצל ירוק (או מה שאוהבים)

עגבנייה גדולה בשלה

רבע בצל סגול, קצוץ

כף גדושה קמח כוסמין או פירורי לחם

ביצה   

מלח

פלפל שחור

כפית אורגנו מיובש

כף גדושה רסק עגבניות

2-3 כפות שמן זית

לרוטב:

כף רסק עגבניות

קופסת עגבניות מרוסקות 250 גרם

2 כפות שמן זית

חצי כוס מים

מלח

פלפל שחור

שפריץ של עגבנייה סחוטה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מפוררים את הטופו (הכי נוח לעשות את זה במעבד מזון פשוט, אבל חשוב לא לטחון אותו לגמרי). באותו מעבד מזון קוצצים גם את עשבי התיבול ואת העגבנייה.

3 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ויוצרים קציצות בידיים משומנות. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים כ-10 דקות. 

4 הופכים את הקציצות וצולים 10 דקות נוספות. 

5 מערבבים את מרכיבי הרוטב בתבנית. 

6 מעבירים את הקציצות לתבנית עם הרוטב וצולים עוד 10 דקות (הרוטב לא מכסה את הקציצות, זה בסדר).