צילום׃ MarkFGD, Istock
צלי ארטישוק ירושלמי בתערובת ראס אל חנות
תוספת צמחונית נהדרת שמקבלת נופך בשרי בשל תערובת התבלינים הדומיננטית שבה
אבי ביטון | מסעדת אדורה
| פורסם 01/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 קילו ארטישוק ירושלמי נקי וקלוף, מושרה במים קרים ומעט לימון (שלא ישחיר)
½ כוס שמן זית
8 שיני שום שלמות
4 ענפי תימין
לתערובת ראס אל חנות:
8 תרמילי הל טחונים
½ כפית קינמון
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית פלפל לבן
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה:
1 חותכים לאורך את הארטישוקים הירושלמיים ומעבירים לקערה עם שמן הזית, הראס אל חנות והתימין. מעסים קלות בידיים. 2. מניחים את כל הארטישוקים על יריעת אלומיניום גדולה ועוטפים אותם כמו כדור (מומלץ לעשות עטיפה כפולה). 3. צולים בתנור כחצי שעה. לפני ההגשה פותחים את האלומיניום ומשחימים בתנור כ-5 דקות נוספות. 4. להגשה: מניחים בצלחת, מטפטפים מעט מיץ לימון, מוסיפים כוסברה קצוצה או בצל ירוק קצוץ ומגישים.