צילום׃ אודי אסרף, יחסי ציבור
תבשיל חיטה וירקות חורפיים
תבשיל בריאות של בטטה, ארטישוק וחיטה בגוון מתקתק של סילאן - לא לצמחוניים בלבד
אודי אסרף | מסעדת סיימון
| פורסם 30/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם חיטה שהושרתה במים למשך 6 שעות
10 שיני שום עם הקליפה
200 גרם בטטה עם הקליפה חתוכה לקוביות גסות
2 שורשי פטרוזיליה חצויים
200 גרם ארטישוק ירושלמי נקי עם הקליפה
200 גרם שומר חתוך גס
2 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
200 מ"ל ציר בקר
150 מ"ל מים
חצי כף שטוחה של פפריקה מתוקה
רבע כף כמון
1 כף מלח
רבע כף פלפל גרוס
קורט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הירקות עד לריכוך חיצוני.
2 מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
3 מוסיפים את החיטה, מערבבים ומוסיפים את הציר והמים.
4 מוסיפים את כל התבלינים ומביאים לרתיחה.
5 מערבבים, מכסים טוב וממשיכים לבשל כחצי שעה על להבה נמוכה מאוד.