אוכל
צילום׃ אודי אסרף, יחסי ציבור

תבשיל חיטה וירקות חורפיים

תבשיל בריאות של בטטה, ארטישוק וחיטה בגוון מתקתק של סילאן - לא לצמחוניים בלבד

אודי אסרף | מסעדת סיימון | פורסם 30/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם חיטה שהושרתה במים למשך 6 שעות
10 שיני שום עם הקליפה
200 גרם בטטה עם הקליפה חתוכה לקוביות גסות
2 שורשי פטרוזיליה חצויים
200 גרם ארטישוק ירושלמי נקי עם הקליפה
200 גרם שומר חתוך גס
2 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
200 מ"ל ציר בקר
150 מ"ל מים
חצי כף שטוחה של פפריקה מתוקה
רבע כף כמון
1 כף מלח
רבע כף פלפל גרוס
קורט צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הירקות עד לריכוך חיצוני.

2 מוסיפים את הסילאן ומערבבים.

3 מוסיפים את החיטה, מערבבים ומוסיפים את הציר והמים.

4 מוסיפים את כל התבלינים ומביאים לרתיחה.

5 מערבבים, מכסים טוב וממשיכים לבשל כחצי שעה על להבה נמוכה מאוד.