צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
נגיסי תירס אפויים
מתכון לנגיסי תירס, האחים הצמחוניים והלא פחות ממכרים של הנאגטס. אם לא התארגנתם על תירס טרי, אפשר גם להשתמש בשימורים או קפואים, ותוך שעה יש לכם מנה שתתחסל בטיל
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 27/07/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-25 יחידות:
3 כוסות גרגירי תירס (אפשר קפואים או שימורים מסוננים)
2 ביצים
חצי כוס קמח תירס דק
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
לציפוי:
כוס פירורי לחם
2 כפות שומשום
מעט שמן זית להברשה/זילוף
אופן ההכנה:
1 מכניסים למעבד מזון חצי מכמות התירס וטוחנים.
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית (כולל יתר התירס) ומשאירים למנוחה של כחצי שעה.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
4 מערבבים בקערה קטנה פירורי לחם ושומשום.
5 יוצרים כדורים מהתערובת, ומשטחים אותם מעט.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
6 טובלים כל נגיס בפירורי לחם היטב מכל הכיוונים ומניחים בתבנית.
7 מזלפים מלמעלה שמן זית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.