אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לארוחת שישי: כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה

אבי לוי לוקח שני מתכונים מנצחים ומצרף אותם למתכון על פצצתי: כרובית מטוגנת עם ביצה ותבלינים ומטבוחה חריפה ומחייה נפשות. תנסו פעם אחת, ותקבלו גם אתם תוספת קבועה לשולחן שישי

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 13/06/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

תמיד אהבתי לאכול את הכרובית המטוגנת שלי עם כמות יפה של מטבוחה מעל - עד שיום אחד הבנתי: למה לא לשלב את השתיים כבר בשלב המתכון? ככה נולדה המנה הזאת, שמאז מככבת בתפריט המשפחתי.

מרכיבים :

לכרובית:

כרובית, חתוכה לפרחים בינוניים

סיר עם מים רותחים

כף כורכום

כפית קארי

2 כפות מלח

2 ביצים טרופות

שמן עמוק

למטבוחה:

5 שיני שום פרוסות

5 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות

4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות

2 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות

מלח

שאטה גרוס חריף לפי הצורך

מעט שמן לטיגון השום

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.

2 מוציאים, מצננים, טובלים בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.

3 מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.

4 בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.

5 מתבלים במלח ובשאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.

6 מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.