אוכל
צילום׃ ג'ון סלי, יחסי ציבור

תבשיל ברוקולי, כרובית ופרמז'ן

שילוב מנצח של ירקות פריכים וגבינות מומסות - התוספת המושלמת לארוחת השבועות

| מקורמיק | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

½ כוס פירורי לחם
¼ כוס ו- 2 כפות גבינת פרמזן
2 כפות חמאה מומסת
1.5כפיות תערובת תבלינים איטלקית
450 גרם ברוקולי
450 גרם כרובית
2 כפות חמאה
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות קמח
1 כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
1.25 כוס חלב
100 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 175 מעלות.

2 מערבבים בקערה את פירורי הלחם, 2 כפות גבינת פרמזן, 2 כפות חמאה מומסת וחצי כפית תערובת תבלינים איטלקית.

3 חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות (בגודל ביס).

4 ממיסים במחבת גדולה 2 כפות חמאה בחום בינוני, מוסיפים בצל ומערבבים במשך 5 דקות או עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הקמח ויתרת התערובת האיטלקית, אבקת שום ופלפל.

5 מוסיפים חלב ומביאים את התערובת לרתיחה. מוסיפים את גבינת השמנת ויתרת גבינת הפרמזן. ממשיכים לבשל עד שהגבינה נמסה לחלוטין .

6 מוסיפים את הירקות ומערבבים בעדינות עד לכיסוי מושלם.

7 מעבירים את כל התערובת לתבנית אפייה ומפזרים את תערובת פירורי הלחם מעל.

8 מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות עד שהירקות מוכנים ופירורי הלחם משחימים.