אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לזניית בטטות צמחונית

לזניה מתקתקה עם רוטב בשמל וטעם של עוד - והכל בפחות משעה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 06/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מעט שמן לטיגון

1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות או לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ

3 שיני שום קצוצות

100 גרם חמאה

5-8 כפות קמח רגיל

700 מ"ל חלב

1/4 כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור

חופן של בזיליקום קצוץ

100 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

150 גרם פרמזן

חצי חבילת עלי לזניה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבטטות כשתי דקות מכל צד, ולקראת הסוף מוסיפים את השום. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.

2 מכינים רוטב בשמל: ממיסים בסיר את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים קמח. מתחילים ב-5 כפות, וממשיכים עד שהתערובת נראית כמו גוש של בצק.

3 מחזירים לאש ויוצקים לאט לאט את החלב - מתחילים עם כ-1/3 מהכמות, וברגע שהתערובת מסמיכה מוסיפים עוד. לא מפסיקים לערבב עד שמרגישים שאין עוד גושים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. אם נשארו גושים ניתן לאחד את התערובת בעזרת מיקסר מוט ידני.

4 מרכיבים את השכבות: מניחים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מעליה מניחים מעט מהבטטות ומעליהן רוטב בשמל, בזיליקום, אגוזי מלך ופרמזן. חוזרים על הפעולה כ-3 פעמים, ולסיום מניחים עלי לזניה ומפזרים גבינה ובשמל.

5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.

הצעות לגיוון:

* אפשר להוסיף בשלב טיגון הבטטות שני בצלים קצוצים

* אפשר לפזר מעט אנשובי מעל הבטטות