לזניית בטטות צמחונית
לזניה מתקתקה עם רוטב בשמל וטעם של עוד - והכל בפחות משעה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מעט שמן לטיגון
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות או לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
3 שיני שום קצוצות
100 גרם חמאה
5-8 כפות קמח רגיל
700 מ"ל חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
חופן של בזיליקום קצוץ
100 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
150 גרם פרמזן
חצי חבילת עלי לזניה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבטטות כשתי דקות מכל צד, ולקראת הסוף מוסיפים את השום. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.
2 מכינים רוטב בשמל: ממיסים בסיר את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים קמח. מתחילים ב-5 כפות, וממשיכים עד שהתערובת נראית כמו גוש של בצק.
3 מחזירים לאש ויוצקים לאט לאט את החלב - מתחילים עם כ-1/3 מהכמות, וברגע שהתערובת מסמיכה מוסיפים עוד. לא מפסיקים לערבב עד שמרגישים שאין עוד גושים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. אם נשארו גושים ניתן לאחד את התערובת בעזרת מיקסר מוט ידני.
4 מרכיבים את השכבות: מניחים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מעליה מניחים מעט מהבטטות ומעליהן רוטב בשמל, בזיליקום, אגוזי מלך ופרמזן. חוזרים על הפעולה כ-3 פעמים, ולסיום מניחים עלי לזניה ומפזרים גבינה ובשמל.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.
הצעות לגיוון:
* אפשר להוסיף בשלב טיגון הבטטות שני בצלים קצוצים
* אפשר לפזר מעט אנשובי מעל הבטטות