אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

קישואים ממולאים

בקינואה ובורגול עם יוגורט עזים

| "המטבח הצמחוני", על השולחן | פורסם 18/07/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

12 קישואים קטנים או עגולים

למלית

3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
100 גרם טחון "טבעול" (לא חובה)
1 כפית גדושה בהראט
1/2 כפית כמון
מלח
1/2 כוס קינואה
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס בורגול
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

לנוזל הבישול

1/4 כוס רכז רימונים
1/4 כוס מים רותחים

להגשה

יוגורט עזים

אופן ההכנה:

מכינים את המלית: 1 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים טחון טבעול ותבלינים ומערבבים עד שמשחים יפה. 2. מוסיפים קינואה, מערבבים דקה ומוסיפים 1/2 כוס מים רותחים. מכסים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים בורגול ועוד 1/2 כוס מים רותחים ומכסים. מבשלים 3 דקות, עד שהקינואה והבורגול רכים אם כי לא לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. ממלאים ומבשלים: 3. מרוקנים את הקישואים בעזרת קישואן, או שחוצים לשתי סירות. מרוקנים ומשאירים דפנות דקות אבל יציבות. את שאריות הקישואים קוצצים ומוסיפים למלית. ממלאים את הקישואים. 4. יוצקים רכז רימונים מעורבב במים רותחים לתחתית של מחבת עמוקה או סיר רחב, שיוכל להכיל את הקישואים בשכבה צפופה אחת. מוסיפים את הקישואים ומבשלים מכוסה על אש קטנה כחצי שעה. מדי פעם יוצקים מנוזל הבישול על הקישואים. מבשלים עד שהכל רך והרוטב מצטמצם. 5. מגישים חם או חמים עם יוגורט. אפשר לחמם על אש קטנה עם הרוטב ובמידת הצורך לדלל את הרוטב במים.

* גיוונים: • מחליפים את הקישואים ב-4 גמבות. • מחליפים את הקינואה והבורגול באורז. גם אותו מבשלים חלקית — מקסימום 10 דקות. ממלאים את הקישואים ומשלימים את הבישול.