אוכל
צילום׃ gerenme, Istock

עוגת תפוחי אדמה וגבינה

מאפה צמחוני פשוט ומהיר להכנה - תוספת טעימה לארוחה חלבית

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 בצל, פרוס דק
4 כפות שמן זית
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים פרוסים דק
מלח ופלפל
220 גרם גבינת "טל העמק", או "הדר", או "דנה", מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים 2 כפות שמן במחבת טובה ורחבה, ומאדים בו את הבצל. 2. מוסיפים את יתר השמן למחבת ומחממים. מוסיפים תפוחי אדמה ובוזקים מלח ופלפל. 3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות. ממשיכים לבשל ללא מכסה תוך בחישה לפרקים ומעיכה קלה של פרוסות תפוחי האדמה, עד שיתרככו מאד. התהליך ייארך כ-30 דקות. 4. מוסיפים את הגבינה ובוחשים עד שתימס. טועמים ומתבלים. 5. מגבירים להבה ומניחים לתבשיל להתחמם 5-8 דקות עד ליצירת קרום שחום, שרוף ופריך. 6. מועכים את ה`עוגה` מפעם לפעם כדי שתתהדק. 7. הופכים על צלחת בעזרת מרית ומגישים.