צילום׃ gerenme, Istock
עוגת תפוחי אדמה וגבינה
מאפה צמחוני פשוט ומהיר להכנה - תוספת טעימה לארוחה חלבית
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 בצל, פרוס דק
4 כפות שמן זית
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים פרוסים דק
מלח ופלפל
220 גרם גבינת "טל העמק", או "הדר", או "דנה", מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים 2 כפות שמן במחבת טובה ורחבה, ומאדים בו את הבצל. 2. מוסיפים את יתר השמן למחבת ומחממים. מוסיפים תפוחי אדמה ובוזקים מלח ופלפל. 3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות. ממשיכים לבשל ללא מכסה תוך בחישה לפרקים ומעיכה קלה של פרוסות תפוחי האדמה, עד שיתרככו מאד. התהליך ייארך כ-30 דקות. 4. מוסיפים את הגבינה ובוחשים עד שתימס. טועמים ומתבלים. 5. מגבירים להבה ומניחים לתבשיל להתחמם 5-8 דקות עד ליצירת קרום שחום, שרוף ופריך. 6. מועכים את ה`עוגה` מפעם לפעם כדי שתתהדק. 7. הופכים על צלחת בעזרת מרית ומגישים.