אוכל
צילום׃ קפה קפה

תבשיל קציצות עדשים וירקות

הן כל כך עשירות, שקשה להאמין שאין בהן בשר: קציצות עסיסיות וטעימות של ירקות עם עדשים וקוסקוס, שמתבשלות ברוטב עגבניות ואפונה. רק להוסיף אורז ולחגוג

חיים אסולין | קפה קפה | פורסם 22/07/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לקציצות:

מעט שמן זית, לטיגון

3 קישואים

3 גזרים, מגורדים בפומפייה

2 בצלים, קצוצים

4 גבעולי סלרי, קצוצים

300 גרם קוסקוס מבושל

300 גרם עדשים כתומות, חלוטות במשך 5 דקות

3 ביצים

מלח

פלפל שחור

אבקת מרק

4-5 כפות פירורי לחם

לרוטב:

מעט שמן זית

3 שיני שום, פרוסות

20 עגבניות שרי, חצויות

סלרי אמריקאי, חתוך לאצבעות של 4 ס"מ

כף שטוחה פלפלצ'ומה (קנוי או ביתי)

מיץ לימון

שמן זית

ליטר רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות

כ-2 ליטר מים

200 גרם אפונת גינה­

מלח

פלפל שחור

אבקת מרק

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקציצות: מאדים במעט שמן זית את הקישואים, הגזרים, הבצל והסלרי, ומצננים.

2 מערבבים את הירקות עם הקוסקוס, העדשים, הביצים והתבלינים. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, רק עד שהמסה מגיעה למרקם המתאים לקציצות.

3 מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת קציצות. מעבירים למקרר.

4 בינתיים מכינים את הרוטב: מאדים בשמן זית את השום, ומוסיפים את עגבניות השרי ואת הסלרי.

5 מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון ואת רוטב העגבניות, מבשלים 5 דקות ומוסיפים את הפלפלצ'ומה. מוסיפים מים בהדרגה, מתבלים ומבשלים עוד כ-10 דקות. בינתיים מטגנים את הקציצות.

6 מוסיפים את האפונה והקציצות לרוטב, ומבשלים כ-10 דקות.

7 מגישים על תבשיל חיטה או על אורז.

המתכון מתוך התפריט החדש של "שני צמחוני" ברשת קפה קפה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!