תבשיל קציצות עדשים וירקות
הן כל כך עשירות, שקשה להאמין שאין בהן בשר: קציצות עסיסיות וטעימות של ירקות עם עדשים וקוסקוס, שמתבשלות ברוטב עגבניות ואפונה. רק להוסיף אורז ולחגוג
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
לקציצות:
מעט שמן זית, לטיגון
3 קישואים
3 גזרים, מגורדים בפומפייה
2 בצלים, קצוצים
4 גבעולי סלרי, קצוצים
300 גרם קוסקוס מבושל
300 גרם עדשים כתומות, חלוטות במשך 5 דקות
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק
4-5 כפות פירורי לחם
לרוטב:
מעט שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
20 עגבניות שרי, חצויות
סלרי אמריקאי, חתוך לאצבעות של 4 ס"מ
כף שטוחה פלפלצ'ומה (קנוי או ביתי)
מיץ לימון
שמן זית
ליטר רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות
כ-2 ליטר מים
200 גרם אפונת גינה
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הקציצות: מאדים במעט שמן זית את הקישואים, הגזרים, הבצל והסלרי, ומצננים.
2 מערבבים את הירקות עם הקוסקוס, העדשים, הביצים והתבלינים. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, רק עד שהמסה מגיעה למרקם המתאים לקציצות.
3 מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת קציצות. מעבירים למקרר.
4 בינתיים מכינים את הרוטב: מאדים בשמן זית את השום, ומוסיפים את עגבניות השרי ואת הסלרי.
5 מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון ואת רוטב העגבניות, מבשלים 5 דקות ומוסיפים את הפלפלצ'ומה. מוסיפים מים בהדרגה, מתבלים ומבשלים עוד כ-10 דקות. בינתיים מטגנים את הקציצות.
6 מוסיפים את האפונה והקציצות לרוטב, ומבשלים כ-10 דקות.
7 מגישים על תבשיל חיטה או על אורז.
המתכון מתוך התפריט החדש של "שני צמחוני" ברשת קפה קפה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!