אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

תבשיל בורגול בסיסי

איך בתבשיל כל כך בסיסי יכולים להיות כל כך הרבה טעמים? גם אנחנו שאלנו את עצמנו, אבל מתברר שיכולים, ובעיקר - שמדובר בתוספת פשוט מעולה לכל מנה בשרית. הטבעונים מוזמנים לחגוג על התבשיל הזה עם טחינה וירקות

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 05/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס בורגול, שטוף ומסונן

שליש כוס שמן

1 בצל גדול, קצוץ

שן שום, פרוסה

2 עגבניות בינוניות, קלופות וקצוצות

פלפל שושקה, קצוץ

פלפל חריף ירוק, קצוץ

רבע צרור כוסברה, קצוץ

גבעול סלרי, קצוץ

כף שטוחה מלח

כף מלאה פפריקה מתוקה

רבע כף כורכום

חצי כף כמון

כף ממרח לימון כבוש (לא חובה אבל מוסיף המון)

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים 5 דקות.

2 מוסיפים את כל הירקות הקצוצים בזה אחר זה ומטגנים עוד 5-6 דקות. מוסיפים תבלינים, לימון כבוש ובורגול ומערבבים היטב.

3 יוצקים כשתיים ורבע כוסות מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים 10-12 דקות.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

וכאן יש מתכונים לחנוכה

בתיאבון!