אוכל
צילום׃ ריטה גולדשטיין

תבשיל חומוס ומנגולד חורפי

תבשיל קדירה צמחוני (וטבעוני) שבבסיסו גרגירי חומוס מבושלים, עלי מנגולד, כרישה מטוגנת, שום ולימון - ודי ברשימה הזאת כדי להבין שזאת צלחת שאתם רוצים מולכם החורף. רק להוסיף אורז

ריטה גולדשטיין | mako green | פורסם 02/12/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס גרגירי חומוס

חבילת עלי מנגולד טריים

שמן זית

כרישה אחת, קצוצה (כולל החלק הירוק)

5 שיני שום, קצוצות

מיץ מלימון אחד

כוס ציר ירקות (או מים)

כפית כמון

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה.

2 קוצצים את החלק הלבן של המנגולד (הגבעולים) וקורעים ביד את החלק הירוק (העלים).

3 מבשלים את גרגירי החומוס כ-50 דקות, עד שהם רכים (כדאי לקפות במהלך הבישול). מסננים ומעבירים לקערה.

4 מחממים במחבת עמוקה 5-6 כפות שמן ומטגנים את הכרישה 10-15 דקות, עד לשקיפות.

5 מוסיפים שום ומטגנים עוד 2-3 דקות (מוודאים שהוא לא נשרף).

6 מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים כמון ומערבבים היטב. מוסיפים את גרגירי החומוס, ומטגנים עוד שתי דקות. 

7 מוסיפים את עלי המנגולד וכשנפחם מתחיל לרדת מוסיפים את הציר ומיץ הלימון. מערבבים היטב.

8 ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים כמה שאוהבים (אני בישלתי 50 דקות על להבה בינונית-נמוכה).

9 ממליחים ומאזנים טעמים.

המתכון עלה לראשונה ב-5.12.22 ב-mako גרין.

** אפשר להוסיף ירוקים שאוהבים כמו סלרי, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה.

** מומלץ להגיש על אורז לבן.